Sies van Gils


Ik ben al vroeg begonnen met schilderen, op mijn 8ste of 9de bij de Nutsschool op de Weteringsschans.
Daar dacht ik ja de Rietveld!!!!
Daarna op mijn 14e jaar heb ik les gehad van Toon van Ham bij Kunstliefde in Utrecht.

Mijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie heb ik in 1981 afgerond, tevens heb ik een jaar monumentaal
schilderen gedaan bij Theo Blom. Daarna ben sinds 1988 gediplomeerd kunstenaar-docent. Ik werk graag op linnen en span mijn doeken zelf op. Ook hou ik van werken met kleur en het verrast mij iedere keer opnieuw dat kleur je gelukkig kan maken. Dit kunnen heldere kleuren zijn maar ook zachte, gemengde kleuren.Tevens exposeer ik regelmatig, organiseer en werk ik aan allerlei projecten en heb ik zowel op mijn atelier als op verschillende culturele centra lesgegeven.Tegelijkertijd ben ik ook actief als zangeres en maker van liedjes. Schilderen en muziek hebben mijn werk wederzijds beinvloed. Met andere beeldende kunstenaars annex musici, brengen we samen in verschillende bandjes muziek en bedenken  we gezamenlijk melodieen en teksten, vaak al improviserend.

 

 Ik heb een creatieve achtergrond en voel me een Amsterdams meissie.
 Amsterdammers komen overal vandaan, dat vind ik mooi.
 Mijn moeder was lerares creatieve werkvormen in Buitenveldert.
 Mijn vader was gek op muziek en werkte in de Textiel in Noord.
 Mijn opa en oma hadden een huisorkestje.
 En mijn andere oma danste bij het orgel en kon zingen.
 Haar man was zeeman.
 Mijn zus heeft eindelijk tijd om te schilderen op mijn atelier.
 Door mijn achtergrond is het belangrijk contact te hebben met de kunsten.
 Ik houd ervan om mensen te stimuleren, en dat ze zich zelf kunnen uitten
 en zichzelf kunnen zijn, in zowel schilderen als muziek.
 Kunst is een houvast, een overleving, een ervaring en het zijn .
 En vooral maakt het verbinding in een wereld van …… schilder het maar!

 

Comments are closed.